Няма загинали или пострадали хора след наводненията в Карловско. Това съобщи

...
Няма загинали или пострадали хора след наводненията в Карловско. Това съобщи
Коментари Харесай

Разследва се причиняване на наводнение по непредпазливост

Няма починали или потърпевши хора след наводненията в Карловско. Това заяви на брифинг в село Каравелово регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.

Щетите са материални. В село Слатина са изцяло разрушени три къщи и един магазин. В с. Богдан разрушената къща е една. В село Каравелово има потърпевши огради, а някои къщи са отчасти разрушени.

Най-тежка е ситуацията в с. Богдан, което беше изцяло откъснато от света. 20 бедстващи индивида от обитаемото място са били избавени с хеликоптери.

Дигите на р. Стряма са развалени на две места, само че няма спомагателна заплаха. Служебният районен министър ще огледа вредите. 

" Чудо е, че досега нямаме тежки вести за починали и потърпевши хора. Такъв потоп, излял се от небето, не се случва всякога “, уточни шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов.

Националното разследване също се е заело със случая. Юлиана Петкова - заместител шеф на Национална следствена служба, уточни, че следователите водят следствие за осъществено закононарушение - причиняване на наводняване по несъобразителност. По думите ѝ няма доказателства за съзнателно деяние. 

“На този стадий проверяваме единствено наводняване, вследствие на което са породени обилни имуществени вреди. Няма информация за жертви. Нямаме такива доказателства и се надяваме да не бъдат събрани такива. Не изключваме предметът на следствието да бъде уголемен. Ще бъдат разпитани длъжностни лица от Басейнова дирекция в Пловдив, по всяка възможност от структури на “Напоителни системи ”, общината и Министерство на регионалното развитие ”, добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР